درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1398/09/25 - 15:59:4
تعداد بازدید: 841
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ترامپ برای انتخابات دنبال توافق در افغانستان است
خروج ۴ هزار نظامی امریکایی برای عکس یادگاری با طالبان
 خروج ۴ هزار نظامی امریکایی برای عکس یادگاری با طالبان

دولت دونالد ترامپ در نظر دارد طی هفته آینده خروج تعداد ۴ هزار نظامی امریکایی را از افغانستان اعلام کند؛ اقدامی که گفته می‌شود نوعی امتیازدهی به طالبان برای رسیدن به توافق صلح است.

در شرایطی که نمایندگان امریکا و طالبان برای رسیدن به توافق صلح گفتگو‌ها را از سر گرفته‌اند و به نظر می‌رسد، در آینده نزدیک به توافق نهایی دست پیدا کنند، امریکا نیز برای نشان دادن حسن نیت خود، در پی دادن امتیاز‌هایی به این گروه است. شبکه ان‌بی‌سی‌نیوز، روز یک شنبه به نقل از مقام‌های امریکایی گزارش داد دولت امریکا با توجه به ازسرگیری مذاکرات خود با گروه طالبان در نظر دارد طی هفته آینده ۴ هزار نظامی را از افغانستان خارج کند، اما همچنان ۸ تا ۹ هزار نظامی خود را در این کشور نگه می‌دارد. مقام‌های امریکایی نگفته‌اند این خروج از چه زمانی آغاز می‌شود، اما تأکید کرده‌اند خروج مرحله به مرحله و ظرف چند ماه انجام می‌شود. پیش از این، مارک اسپر، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیرو‌های مسلح امریکا اعلام کرده بودند که واشنگتن در حال بررسی کاهش حضور نظامیان خود در افغانستان و تأکید بیشتر روی عملیات‌های ضد تروریستی است. بر اساس این گزارش، حتی احتمال می‌رود شماری از نظامیان خارج شده مجدداً در قالب چرخشی با شماری نیروی دیگر جایگزین شوند، حال آنکه این قضیه درباره سایرین صدق نخواهد کرد. هفته گذشته طالبان خبر داد که مذاکرات این گروه با امریکا در دوحه پایتخت قطر بعد از یک وقفه سه‌ماهه از سرگرفته شده است. به گزارش اسپوتنیک، یک منبع نزدیک به طالبان گفته است که هر دو طرف در مذاکرات‌شان در دوحه، درباره کاستن از خشونت‌ها و شرایط لازم برای شروع مذاکرات درونی بین گروه‌های افغانستانی (دولت کابل و طالبان) رایزنی کردند.

جنرال امریکایی: دستوری نرسیده است

خروج احتمالی نیرو‌های امریکایی از افغانستان درحالی است که طالبان بار‌ها این مسئله را پیش شرط بازگشت به میز مذاکرات صلح اعلام کرده بود و رسانه‌ها تصمیم واشنگتن را امتیازی در چارچوب مذاکرات با طالبان ارزیابی کرده‌اند. طالبان و نمایندگان امریکا از سال گذشته مذاکرات برای رسیدن به راه‌حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری‌ها در افغانستان را شروع کردند، اما سه ماه پیش و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا به طور ناگهانی این مذاکرات را متوقف کرد.

خبر خروج امریکایی‌ها درحالی مطرح می‌شود که ژنرال اسکات میلر، فرماندهی نیرو‌های امریکایی در افغانستان اظهار داشت: «دستوری در این خصوص به نظامیان مستقر در افغانستان نرسیده است». به گزارش بی‌بی‌سی، این ژنرال امریکایی تأکید کرد: «آنان نسبت به مأموریت پشتیبانی حمایت قاطع با شرکای افغانستانی خود متعهد هستند و اطمینان دارند که افغانستان هیچ‌گاه پناهگاه امن برای تروریست‌هایی که منابع امریکا و متحدانش را تهدید کند، تبدیل نخواهد شد». امریکا در حال حاضر حدود ۱۳ هزار سرباز در افغانستان دارد که بخش زیادی از این نیرو‌ها در همکاری با سایر اعضای ناتو مشغول آموزش، مشورت و همکاری با نیرو‌های امنیتی افغانستان هستند.

تصمیم ترامپ برای خروج هزاران نیرو از افغانستان درحالی است که دو سال پیش ترامپ در راستای راهبرد امنیتی واشنگتن، ۴ هزار و ۵۰۰ نیروی جدید به افغانستان اعزام کرد. دو ماه پیش نیز دونالد ترامپ اعلام کرد که بخش زیادی از نیرو‌های این کشور را از افغانستان خارج می‌کند. همچنین دو هفته پیش ترامپ در سفری غیرمنتظره به افغانستان رفت و در پایگاه بگرام با نظامیان امریکایی دیدار و این مسئله را بار دیگر مطرح کرد. خروج از افغانستان یکی از شعار‌های انتخاباتی ترامپ بود و در آستانه یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، تلاش می‌کند با توافق با طالبان و خروج بخشی از نیروهایش از افغانستان، برگ برنده‌ای در سیاست خارجی داشته باشد تا بتواند پیروزی خود را مسجل کند. با این حال، بسیاری از مقامات امریکا از برنامه خروج نیرو‌های این کشور از افغانستان نگران هستند و معتقدند که این مسئله سبب قدرت‌گیری طالبان شده و ناامنی‌ها را تشدید می‌کند. بر اساس برآورد‌های سازمان‌های اطلاعاتی، امریکا و متحدانش در ۱۸ سال گذشته بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در افغانستان هزینه کرده‌اند، اما هیچ‌گونه دستاوردی در این کشور نداشته‌اند. ائتلاف ناتو در سال ۲۰۰۱ برای سرنگونی رژیم طالبان به افغانستان حمله کرد اکنون برای وارد کردن این گروه به ساختار قدرتی افغانستان با نمایندگان طالبان مذاکره می‌کند.

طالبان: امریکا توان پیروزی ندارد

تصمیم دولت امریکا برای خروج احتمالی ۴ هزار نیرو از افغانستان پس از آن انجام می‌شود که هفته گذشته رسانه‌های امریکایی اسناد محرمانه‌ای را از جنگ افغانستان منتشر کردند که نشان می‌داد مقامات کاخ سفید به مردم امریکا درباره میزان تلفات و هزینه‌های این کشور دروغ گفته‌اند. طالبان روز یک شنبه با اشاره به گزارش‌ها مبنی بر پنهانکاری مقامات امریکایی درباره جنگ افغانستان گفت که تداوم جنگ هیچ منطقی ندارد و ژنرال‌های امریکایی نیز نمی‌توانند با راهبرد‌های نظامی پیروز این جنگ شوند. طالبان گفت: «اشغالگران و رسانه‌های آن‌ها از ۱۸ سال گذشته برای پنهان کردن و تحریف حقایق این کشور تلاش می‌کنند؛ آن‌ها در حالی‌که هیچ نشانه‌ای از موفقیت مشاهده نمی‌شد در رسانه‌ها خود را پیروز میدان می‌دانستند».

 طالبان در وب‌سایت رسمی خود نوشت: «رسانه‌ها نیز در طول این سال‌ها برای موفقیت و پیروزی استراتژی امریکا در افغانستان تبلیغات و این طرز فکر را منتشر می‌کردند که پیروزی نظامی در افغانستان ممکن است». در ادامه این مطلب آمده است: «اشغال امریکا و تداوم جنگ در این کشور توجیه منطقی و قانونی ندارد، به حضور نیرو‌های امریکایی در افغانستان نیازی نیست و ژنرال‌های جنگ‌طلب امریکایی نمی‌توانند با طرح استراتژی‌های جنگی پیروز شوند». طالبان بار‌ها هشدار داده است تا زمانی که نیرو‌های خارجی در خاک افغانستان حضور داشته باشند، به جنگ علیه اشغالگران ادامه خواهد داد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12088


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.